Polikarbonát

 

Terasz? Előtető? Gépkocsibeálló? Télikert?

Mindent a polikarbonátról

A polikarbonát lehet a megoldás!

Polikarbonát

 

Az üregkamrás, vagy cellás polikarbonát lemezek könnyű, ütésálló és jó hőszigetelő tulajdonságú lapok. A lemezek az egyik, vagy mindkét oldalon UV védelemmel vannak ellátva.
Felhasználható féltetők, tetők, télikertek, medencék védelme, térelválasztók, bevilágító ablakok beépítésénél.
A polikarbonát egy nagyon népszerű alapanyag, hiszen szerelése egyszerű, a megfelelő kiegészítőkkel pedig hosszú távon vízhatlan és időtálló marad.

Az eredeti ár árcsökkentést megelőző 30 nap legalacsonyabb ára.

 

Választék

Üregkamrás polikarbonát tábla

A polikarbonát lemezek üzemunkbe 1,2,3,4,5,6 méter X 2,1 méteres táblákban érkeznek,amiből speciális szabászgéppel vágjuk a megfelelő méretre.
A lemezeket a megrendelő által megadott pontos méretre szabva készítjük el, a szabás ára benne van a m2 árban.

Fontos! A szerelés során érdemes figyelni, hogy melyik az UV védett oldala a polikarbonát lemeznek: Az UV védett oldal színes (általában kék) takarófóliával ellátott, amit beépítéskor a nap felőli oldalra kell felhelyezni.

Számlázási méretek:

-a cellákkal párhuzamosan mért élen: 1,2,3,4,5,6 méter,
-a cellákra merőleges élen: 2,1 méter.

Példa: Ha egy 1,9m x 1,9m-es táblára van szükségünk, akkor azt egy 2m x 2,1m-es lapból tudjuk kivágni és az fizetendő az aktuális m2 árral.

Érdemes a tervezésnél figyelembe venni, és eszerint kialakítani a méreteket.

Térjen be üzletünkbe, ahol segítünk Önnek kiszámolni a leginkább költséghatékony megoldást!

*A feltüntetett bevezető ár visszavonásig, vagy a készlet erejéig érvényes.

 

Ismerje meg új Solar Polikarbonát lemezünket! 

 
 • A hővédő bevonattal ellátott polikarbonát típusokat szokták solarnak vagy hőtükrösnek is nevezni.
 • Ezek az innovatív lemezek ideálisak napos, déli fekvésű teraszok, pavilonok fedésére, hiszen képesek a napsugarak jelentős részét visszaveri, így kellemesebb környezetet biztosítva.
 • 10mm-es, 1 oldalon UV védett, üregkamrás polikarbonát lemez.

Kedvezményes bevezető áron: 7.490 Ft/m2

 
 
 

További részletekért keressen minket elérhetőségeink bármelyikén:

Kapcsolat

Nálunk egy helyen beszerezhet mindent!

Kiegészítők

Térjen be üzletünkbe, ahol segítünk Önnek kiszámolni a leginkább költséghatékony megoldást!

Kapcsolat
Táblázat

Szerelési útmutató

A féltető, vagy tető tervezésénél kérjük, vegye figyelembe a lemez technikai paramétereit és méreteit. Az alátámasztó szarufákat maximum 1,05 m-re lehet elhelyezni (tábla felénél is kell támaszték). A polikarbonát lemezeket úgy kell feltenni, hogy a cellák a lejtés irányában fussanak, tehát a lejtéssel párhuzamosan. Ez azért szükséges, hogy az esetleges cellán belüli nedvességet kivezesse a lap.

 1. A táblák nap felé néző oldala a színes védőfóliával ellátott oldal legyen.
 2. Először a cellákból kell eltávolítani a statikusság miatt szabáskor letapadt forgács szemcséket. Ezt legegyszerűbben porszívó segítségével lehet elvégezni.
 3. Ezután a nyitott cellákat kell leragasztani (párazáró és páraáteresztő szalaggal). A szakirodalom szerint az alsó éli cellákat párazáróval, a felsőket páraáteresztővel. Az esetlegesen feltöltődött cellából a víz gőz formájában a felső részen gőzölődik ki a nap hatására. Sajnos Magyarországon viszonylag kevés a napsütéses órák száma, ezért vannak kivitelezők, akik alulra teszik a páraáteresztőt (ezen át kifolyik a víz), és felülre a párazárót. Ebben az esetben bizonyos távolságonként kis lyukakat fúrnak a felpattintott alu „U” profilba.
 4. Az alátámasztó szerkezet, vagy másnéven szarufa tetejére fel kell ragasztani az alátét szalagot.
 5. A lemezekről el kell távolítani az alsó (általában szürke) védőfóliát.
 6. A lemezeket felrakjuk, a megfelelő kötőelemmel rögzítjük, de előtte Q=10mm-es furatokat készítünk a rögzítő Q=6mm-es csavaroknak a hőmérséklet emelkedésével járó tágulás miatt (lemez). A lemezek között 10mm-es távolságot kell tartani.
 7. A toldásokat EPDM gumis alu leszorítóval kell ellátni. A leszorító alu sínt gumis alátétes csavarral kell csavarozni, 30 cm-ként.
 8. A köztes szarufák felett a lemezeket a műanyag leszorítós csavarral 50 cm-ként kell rögzíteni.
 9. Ha szükséges, a felső cellákat alu „U” profillal lehet ellátni, ezt lemezenként kell a felrakás előtt, míg az alsó alu „U” profilt a lemezek rögzítése után egyben feltenni.
 10. A leszorító kupakok és a leszorító sín alá nem kerülhet a takarófóliából, ezért célszerű a csavarok környezetében eltávolítani.
 11. Az oldalsó alu „F” profil, és a falszegély felrakása után a munkák legvégén lehet lehúzni a felső színes védőfóliát.

Tanácsra van szüksége? Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Kapcsolat